Husen

Foto 2020-05-19 14 35 36 (3)

Sociala och naturinspirerade par- & Attefallshus

Entrén finner vi på respektive kortsida för att skapa en privat känsla och maximera soltimmar på altaner som är belagda både på fram och baksida. Interiört har det lagts
stor vikt vid att skapa ett socialt hus samtidigt som privata delar ej har glömts bort.

Öppen planlösning

Parhusen har därför en social entrévåning med öppen planlösning mellan matplats och vardagsrum. Här har du även dubbeltakhöjd med stora påkostade fönsterpartier
som ramar in den vackra naturen. Du är helt utan insyn och Din ända granne inom synfältet är fjället.


Tänk dig att sitta framför brasan efter en härlig dag i pisterna eller för den delen längd- eller skoterspåren och blicka ut över fjället under en stjärnklar himmel. Bostäderna
har helt enkelt allt du eftersöker i en fjällbostad; maximerade fönster för en otrolig vy, sociala ytor för familjen att umgås och en bastu med utsikt över fjället för en privat stund i värmen.

Entré

Hemmets entré öppnar upp mot husets sovrum på nedre plan och badrummet. Entrévåningens golvvärme ger granitkeramiken en välkomnande värme och du här plats för trivsam hallmöblering.

Kök

Familjens kök och vardagsrum samspelar i en öppen planlösning utan avgränsande väggar. Här får du in maximalt med ljus från de stora fönsterpartierna  som ger en känsla av att fjällvyn är en del av vardagsrummet. Matvaror och kökstillbehör får gott om plats och bänkytan rymmer flera kockar som hjälps åt, samtidigt som ni kan umgås med övriga familjen i den öppna planlösningen. Den dubbla takhöjden ger en känsla av rymd  och att fönsterpartierna följer med upp till nock så du till fullo kan skåda en stjärnklar himmel från din soffa. Braskaminen är centralt placerad och kan avnjutas från både matplats och vardagsrumsdel.

Sovrum 1 och 2

Arkitekterna har arbetat med planlösningen för att få in flera sovrum på ett sätt
att det ej tar över från de sociala ytorna. När vi är i fjällen vill vi fokusera på det
viktiga som familj, avkoppling och aktiviteter. Därför är dessa sovrum
välplanerade i sina storlekar och möjliggör totalt 8 + 2 bäddar i huset. Första
sovrummet du möts av i hallen, är husets näst största sovrum med plats för en
dubbelsäng. Rummet har även praktisk förvaring under trappen. Entreplan har
även ett mindre sovrum med plats för våningssäng eller en enkelsäng.

Sovrum 3 och 4

När du kommer upp för trappan till övervåningen väntar ett rymligt Master
Bedroom och ett mindre med plats för våningssäng. Det vinklade taket gör att
Master Bedroom får en härlig rymd och bra ljusinsläpp från ett stort fönstret.

Badrum

Badrummet finner du på entreplan med rymlig dusch och sober inredning. Golv och väggar är beklädda med tålig och vacker granitkeramik i grå nyans. Intill detta badrum finner du huset teknikrum/tvättstuga. Vi har adderat ett torkskåp och ho för att förenkla rengöring av utrustning och kläder efter en lång dag av aktiviteter. På plan 2 har arkitekterna adderat en WC med handfat i anslutning till sovrummen. Detta så att familjens semestertid i sälen ska vara njutbar utan köer till toalettbesöken.

Allrum

På övervåningen finner ni ytterligare ett allrum med ett glasräcke mot den dubbla takhöjden som möjliggör en fantastisk utsikt genom fönsterna som sträcker sig upp till nock. Här kan barnen leka avskilt med medan de vuxna kan fortsätta avnjuta en längre middag med sällskap. Addera här en bäddsoffa och du har då 2 bäddar till i huset.

Som boende i VYN kommer du att bli bortskämd med material och funktioner som är långt över standard för nyproduktion. Alla lägenheter har:

– Golvvärme både vattenburen och kofortvärme i form av el i badrum.
– Stora fönsterparier
– Påkostat laserat tak och speciellt framtagen innervägg av stockpanel.
– Bänkskiva och stänkskydd i kök av komposit
– Integrerade skjutdörrar för att maximera tillgänglighet
– Rymlig tvättstuga med torkskåp och tvättmöjligheter
– Braskamin
– Glasräcken och öppen del från loft
– Extern bastu
– Sedumtak